Logo
CTG Circular - loading.Have Patience

Met meer dan 22 jaar aan waardevolle ervaring en meer dan een miljoen aan verwerkte assets - een aantal dat iedere dag groeit – verzekert CTG Circular kwaliteit.

 

team

106.819

verwerkte assets in 2021


CTG

Waarom de digitale kloof dichten?
 

CTG staat voor Close the Gap. We willen de digitale kloof dichten omdat toegang tot ICT een basisrecht is. In onze maatschappij speelt ICT een cruciale rol waardoor het een tool geworden is die men nodig heeft om te kunnen overleven. Je leert ermee werken op de schoolbanken, je krijgt toegang tot een onschatbare hoeveelheid aan informatie en dat opent deuren op de arbeidsmarkt. Daarom willen we ICT materiaal toegankelijker maken zodat iedereen kan meegenieten van dat basisrecht.

Circular

Waarom circulair?
 

Circulair denken stroomt door ons DNA en dat is om verschillende redenen belangrijk:

 
  • Circulair denken duidt op hergebruik. Hergebruik van IT-materiaal, maar ook van kledij, speelgoed, auto’s … Als we dat alles hergebruiken, moet er minder nieuw materiaal gemaakt worden. Dan moet men minder opzoek gaan naar raw materials en zo reduceren we ook virgin mining. Dat alles zorgt voor meer ademruimte voor de planeet en zorg dragen voor onze planeet was nog nooit zo belangrijk. Hergebruik heeft daarnaast ook een sterk economisch voordeel. Een product dat men hergebruikt zal minder kosten waardoor hergebruikte producten voor iedereen toegankelijk zijn.
  • Circulair denken is essentieel omwille van overconsumptie. Als we te veel gaan gebruiken, blijft er niets meer over. Bovendien zijn we in België met 11 miljoen maar zijn er veel meer laptops dan 11 miljoen, eigenlijk hoeven we dan geen nieuwe toestellen te maken. We kunnen vooruit met wat we al hebben, toch?

CTG Circular Kenya

Sinds 2019, bij de opstart van Close the Gap Kenya, breidde onze werking uit naar het prachtige Mombasa
   

In 2021 is CTG Circular Kenya gelanceerd, als zusterbedrijf van CTG Circular in Kenia. Zij willen de lokale gemeenschap in Mombasa een digitale oplossing aanreiken. Daarom bieden ze circulaire laptops, dekstops, telefoons & tablets aan van hoge kwaliteit voor een betaalbare prijs. Zo is het toegankelijker voor de lokale gemeenschap om een laptop, desktop, telefoon of tablet aan te schaffen. Op die manier zijn we ook weer een stapje dichter bij het overbruggen van de digitale kloof.


 

ICT materiaal hergebruiken is dus enorm zinvol. De maatschappelijke en ecologische impact die we daardoor samen kunnen creëren kan je hier verder ontdekken.
Hoe willen we juist bijdragen aan een circulaire economie waarin we tegelijkertijd de digitale kloof proberen te dichten? We zamelen gebruikt IT-materiaal in, dat registreren we en we verwijderen bovendien de data om uw laptops en mobiele toestellen nadien te herstellen op basis van zeer hoge kwaliteits- en veiligheidsvoorschriften. Als we uw materiaal niet kunnen herstellen, laten we dat recycleren door onze erkende partners om meer elektronisch afval te vermijden. 


Wat gebeurt er juist in ons warehouse in Mechelen? Ontdek meer in het onderstaande filmpje!Op deze behaalde labels en certificaten zijn we trots: