Logo
CTG Circular - loading.Have Patience

Ecologische impact

team

106.819

assets verwerkt in 2021

team

18.544

ton CO2 uitstoot vermeden in 2021


Door de jaren heen werden al meer dan 1 miljoen toestellen ge-refurbished bij ons. In 2021 waren dat er 106.793, goed voor 80% van alle ontvangen toestellen. Daarmee hebben we in 2021 alleen al 17.086 ton CO2 emissies uitgespaard. Wil jij zelf weten hoeveel CO2 je kan uitsparen door je IT materiaal een tweede leven te schenken? Scrol dan snel verder naar onze impact calculator onderaan de pagina!

Consumer electronics behoren tot de meest technische en ingewikkelde producten ter wereld. ICT materiaal wordt gemaakt van allerlei waardevolle grondstoffen, maar omdat ICT materiaal moeilijk te repareren valt, leidt dat tot een enorme berg aan elektronisch afval, een berg die ieder jaar groeit.  In 2019 werd er maar liefst 53 miljoen ton aan elektronisch afval geproduceerd waarvan er slechts 17,4% officieel werd ingezameld om gerecycleerd te worden. Daarom engageert CTG Circular zich dan om bij te dragen aan het verbeteren van de richtlijnen voor elektronisch afval: door bewustzijn te creëren omtrent de gezondheid-, veiligheid- en milieurisico’s van elektronisch afval én het belang van een goed onderhoud en de verwerking van IT-materiaal.

Daarnaast investeren we ook in emissievrije productie én willen we een Certified B Corporation worden. B Corps zijn bedrijven die voldoen aan de hoogste standaard van maatschappelijke- en milieu-impact, publieke transparantie en wettelijke verantwoording om winst en impact in balans te brengen.

Ontdek nu de impact die jij zelf kan maken!

Wist je dat refurbished IT veel CO² uitstoot bespaard? Ontdek hier wat jij en jouw gebruikt IT-materiaal kunnen betekenen voor het milieu!

* Bij deze ecologische impactberekening wordt de directe impact van de productie en het vervoer op het milieu door CTG Circular niet ingecalculeerd.