Logo
CTG Circular - loading.Have Patience

Maatschappelijke impact

Werkgelegenheid

team

33

jobs gecreëerd sinds 2019

 

In 2020 werden we door werkplekarchitect I-Diverso en Sterpunt Inclusief Ondernemen een inclusieve werkgever genoemd. Als inclusieve werkgever hechten we veel belang aan sociale tewerkstelling. Zo geven we onze werknemers de kans om een duaal leertraject te volgen, waar ingezet wordt op werkplekleren en jobcoaching. Mensen zonder werk of opleiding kunnen bij ons ‘on the job’ worden opgeleid. We mikken vooral op jongeren met belangstelling voor de zogeheten STEM-domeinen: wetenschap, technologie, engineering en wiskunde. De computers die zij refurbishen, zijn onder meer bestemd voor afstandsleren. Zo hebben we meegewerkt aan een project om meer dan 15.000 laptops ter beschikking te stellen van middelbare scholen. 

Toegankelijkheid


team

1285719

IT assets een nieuwe thuis bezorgd

Toegang tot ICT is een basisrecht. ICT speelt in onze hedendaagse digitale maatschappij zo een cruciale rol, het is een tool geworden die men nodig heeft om te overleven. Leren werken met ICT op de schoolbanken opent deuren op de arbeidsmarkt en toegang tot een weelde aan informatie. Omdat we toestellen refurbishen, geeft ons dat de kans om ICT materiaal dat perfect in orde is aan een lagere prijs te verkopen zodat ICT materiaal toegankelijker kan worden voor iedereen. Daarmee proberen we ook mensen te bereiken die anders moeilijk toegang kunnen krijgen tot IT. 

Dat kunnen we mogelijk maken dankzij Close the Gap Int., onze partner die de verbinding tussen refurbished IT materiaal en allerlei sociale, educatieve en innovatieve projecten legt. Zo werken we ook nauw samen met Digital for Youth, een Belgische organisatie die leerlingen en studenten in België ondersteunt met toegang tot ICT.